LASIHIMMELIT

Lasihimmelit ovat hieman modernimpi versio himmeleiden rakentamisessa. Lasihimmelissä yhdistyy uusi materiaali ja perinteinen käsityömenetelmä moderniksi kokonaisuudeksi todella upeasti. Laadukkaan luonnonmateriaalin saanti ei ole niin helppoa kuin ennen. Niinpä lasiputket ovat myös mahdollistaneet monelle helpomman tavan tutustua himmeleiden rakentamiseen.

Vuonna 2010 Suomen kädentaitomessuilla Tampereella tuotteeni: Lasitähtipallo – voitti  vuoden 2010 uutuustuotekilpailun.

Lasiputket tulevat tsekeistä Preciosan tehtaalta. Putket ovat laadukkaita valmiiksi leikattuja 3 cm, 5 cm ja 6 cm:n pituisia.  Putken malleja on suora ja kierteinen. Kierteinen putki on hieman kimaltelevampi kuin suora. Himmelin rakentamiseen putken malli ei vaikuta .  Lasiputket kestävät hyvin aloittelijankin käsissä.

Lasihimmeleiden valmistuksessa lankana käytetään joko ohutta helmilankaa, siimaa tai metallilankaa. Lasihimmeleitä rakennettaessa langalla neulana käytetään helmineulaa tai ns. suurisilmäistä eli avattavaa neulaa. Siimalla ja metallilangalla rakennettaessa neulaa ei tarvita.

Raahen Taitopajalta löytyy  lasiputkista suunniteltuja himmelituotepaketteja eli ns. ”tee-se- itse paketteja. Erilaisia malleja on 28 erilaista.  Malleista 17 on käännetty englanniksi. Lasihimmelituotepaketit  sisältävät lasiputket ja ohjeet tuotteen valmistukseen. Isommissa paketeissa on mukana myös helmineula ja -lanka.

Vuonna 2020 Raahen Taitopajalta lähti lasihimmelituotepaketteja myös Japaniin myyntiin.

    Ostoskori
    Cart