Raahen Taitopaja

Raahen Taitopaja tarjoaa elämyksiä ja kokemuksia vanhan valimon ainutlaatuisissa tiloissa. Yritys on perustettu 2002 Raahen Valun entisiin toimitiloihin. Toimialana pajalla on käsityö- ja ohjelmapalvelutoiminta.

Pajalla jatketaan valuperinnettä valaen sekä pronssia että uutuutena kursseilla myös hopeaa. Valut suoritetaan parikehiin hiekkavaluna. Toimitiloissa on esillä valimoperinnettä, vanhoja valumalleja ja valimotyökaluja sekä isäni Eino Tuomaalan valamia uniikkeja pronssitaideteoksia sekä käyttöesineitä, nimikylttejä, kelloja, koruja, naulakoita jne.

”Himmelitaivas” antaa monipuolisen kuvan himmeleiden rakentamisesta.  Esillä on lähes 150 erilaista himmeliä, jotka on valmistettu luonnonmateriaalista, lasi- ja muoviputkista. Malleja on sekä perinteisiä että moderneja.

Näiden lisäksi pajalla valmistetaan lasitöitä useilla eri tekniikoilla ja valetaan kynttilöitä.  Perinteiset posliiniset laivakoirat eli Raahekoirat valmistetaan pajalla aina koirien valusta alkaen.

Tutustumisen ohella voit myös itse osallistua erilaisten käsityötuotteiden valmistukseen kursseilla. Kurssit toteutetaan tilauksesta asiakkaan toiveet huomioiden.

Tervetuloa tutustumaan, tekemään ja nauttimaan!

Taustani

Olen Tuija Rajamäki ”palijasjalakanen” raahelainen  eli Raahessa syntynyt ja täällä pääosin elämästäni viettänyt. Yrityksessäni ja työssäni hyödynnän monipuolista koulutustani ja työkokemustani; nuorisosihteeri Tornio (1983), askarteluohjaaja Kankaanpää ( 1996), matkailun ohjelmapalvelujen ammattitutkinnon Oulu  (2002), yrittäjän ammattitutkinto Raahe (2004), yhteisöpedagogi Tornio (2007) ja opettajan pedagoginen pätevyys Oulu (2009).

Olen työskennellyt pääasiassa Raahessa;  nuorisotoimi (1984-1985), kulttuuritoimi (1987 – 2012) ja vuodesta 2013 lähtien olen toiminut päätoimisena tuntiopettajana  Raahe opistolla.

Vuodesta 2000 lähtien  olen toiminut Raahen seudun matkailuoppaat ry:ssä auktorisoituna paikallisoppaana.

Parasta työssäni on,  että näen jatkuvasti osallistujan iästä riippumatta sen tekemisen ja onnistumisen ilon, kun kädessä on valmis ”ihan itse” tehty tuote.

Himmeli näyttelyjä on ollut  Raahessa, Oulaisissa, Vihannissa ja Pyhäjoella sekä lasityönäyttelyitä Raahessa.  Raahe-tuote kilpailut olen voittanut  2009 ja  2013.

Suomen kädentaitomessuilla Tampereella tuotteeni: Lasitähtipallo – voitti  vuoden 2010 uutuustuotekilpailun.

Monipuolisesta työstäni johtuen en valitettavasti ole aina paikalla pajalla, joten soittele 050 5227673 ja sovi, jotta ovet ovat avoinna.

Olet lämpimästi tervetullut Taitopajalle tutustumaan vanhan valimon tunnelmaan  *himmelitaivaan alle” .

    Ostoskori
    Cart